ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΕΠΕ

 


Με αφορμή υποβληθέν ερώτημα για την χορήγηση άδειας σε ημέρα Κυριακή σε περιπτώσεις διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων εν γένει, η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας διευκρινίζει με το υπ' αρ. 29173/21-01-2022 έγγραφο της τα εξής: 

Με το άρθρο 63 παρ. 2 του Ν. 4808/2021 προστέθηκε περ. η στην παρ. 3 του άρθρου 9 του Β.Δ. 748/66 που ορίζει ότι "Κατόπιν άδειας της Επιθεώρησης Εργασίας, δύναται να επιτραπεί η λειτουργία των παρακάτω επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων υπηρεσιών και εργασιών εν γένει ως και η απασχόλησις του προσωπικού τούτων κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας: ...η) σε περιπτώσεις διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίων και διπλωμάτων εν γένει"

Η παραπάνω περίπτωση κατ' εξαίρεση χορήγησης άδειας Κυριακής από τις κατά τόπον Επιθεωρήσεις Εργασίας αφορά αποκλειστικά τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη λήψη πτυχίων και διπλωμάτων, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το Κράτος ή πιστοποιημένους από αυτό φορείς και δεν αφορά προσομοιώσεις εξετάσεων, διαγωνίσματα προετοιμασίας μαθητών και σπουδαστών και ούτε "βραβεία" ή "διπλώματα καλής επίδοσης", που μπορούν να χορηγούν φροντιστήρια προπαρασκευής μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης ή άλλες επιχειρήσεις παροχής εκπαίδευσης για την επιβράβευση των μαθητών τους.

Comments

Popular posts from this blog

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

ΝΕΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΠΟ 01/01/2022